Riksdagskandidat 2022

Vill du ge mig plats #3? Moderata medlemmar i norra och östra Skånes kommuner kommer snart kunna kryssa mig i provvalet till riksdagslistan. Jag vill kandidera för att Sverige, Skåne och Hässleholm behöver nya krafter och rejäla omtag. Den verklighet vi står mitt uppe i kräver realism och driv att styra mot att också framöver ha en internationellt sett framgångsrik och ekonomiskt trygg befolkning. Omvärlden kommer inte anpassa sig till oss. Det är Moderaterna som behöver ta ut riktningen och reformera myndigheter, och det har vi en mycket god grund för. Jag vill bidra till en ny framgångssaga, både för det borgerliga blocket och för Sverige. En framgångssaga med lägre skatter, en skarp utrikespolitisk position och en för folket relevant, välfungerande välfärd.

Hetaste ministerämnet i landet tycker jag är Maria Malmer Stenergard. Kan jag bara leverera hälften av hennes arbetseffektivitet och snabba kunniga svar vore jag nöjd. Hans Wallmark är idag valkretsens förstenamn som riksdagsman och honom har jag mycket att lära utav avseende diplomatisk know how. Det jag har att tillföra är förmågan att skapa underlag och politiska frågor som skär som en kniv genom våra myndigheter, och återtar det starka civilsamhället på bekostnad av inbyggd socialism. Sverige behöver växla in på nya spår, så bara på era moderata vänner i kommunerna på bilden och tala om vem de ska kryssa så är jag evigt tacksam 🙂

För att få en relevant välfärd behöver socialförsäkringssystemet reformeras. Vi har alla sett rubrikerna om multisjuka som lever i misär efter omotiverade avslag från Försäkringskassan samtidigt som arbetsföra människor lever år efter år på bidrag. Dålig styrning har lett till en övervältring av statligt påtagna kostnader och dysfunktionella arbetsmarknadsåtgärder på den kommunala ekonomin samtidigt som myndighetsbesluten kommit allt längre från individerna. Med utlokaliserade handläggare som faktiskt träffar de som står längst ifrån arbetsmarknaden kunde samhället snabbare sätta in rätt åtgärder – och få bättre kontroll. Jag vill skapa mindre stat och mer civilsamhälle.

Gör energipolitiken regional. Få in lite konkurrens mellan elnäten i landet. Öppna upp för kärnkraft och ta bort elområden, vilka slår ojämlikt mot hushåll och tillväxt. Låt varje landsände styra sin kraft. Mota gasberoendet genom Östeuropa genom att göra Skåne till en leverantör av kärnkraftsel söderut samtidigt som det finns obegränsad tillgång för etablering av företag och industrier oavsett var man vill etablera sig i Skåne. I övrigt brinner jag för den avancerade sjukvården – ska vi behålla världsledande kompetens måste samarbetet mellan universitet och sjukhus internationellt öka kraftigt. För att locka de bästa behövs framförallt gynnsamma villkor skattemässigt och levnadsmässigt.

Sanera den kommunala ekonomin och återskapa tjänstemannens ovälde under ansvar. Hässleholms kommun har en intrikat historia med många långvariga kockar i den kommunala soppan, alltför ofta osunda band över politikens och myndigheternas gränser. Det är dags för Hässleholms kommun att växla in på nya spår. Moderaterna har påbörjat nödvändiga åtgärder, men att nå under 30% i kommunalskatt och satsa på välfärdens kärna istället för slöseri, kräver en stark hand och starka överenskommelser med andra partier. Oavsett vilka samarbeten som är möjliga vill jag prioritera de som också ser värdet av att sätta medborgarnas och kransorternas egna vilja i centrum för utvecklingen.

3e mest kryssad Moderat i Skåne i senaste valet till Europaparlamentet – med riksdagen som plattform kan jag förändra!

Lämna en kommentar